Hieronder vind je een overzicht van alle workshops die momenteel al in de planning staan. Heb je een vraag, verzoek of wil je meer informatie, laat ons dan even iets weten op het contactformulier aan het einde van de pagina.

 

Jaarplanning workshops 2017-2018

Lessen september, oktober en november

THEMA BASIS BURLESQUE

Om het seizoen goed in te zetten, beginnen we met een flinke portie basis Burlesque.

Voor allen die dit dansgenre willen leren kennen, maar ook voor wie al heel wat ervaring heeft blijft de basis vol verassingen.

 

Dollhouse_Sinners_Antwerpen_2016-1041

CREA WORKSHOPS

*Pin up make-up

Leer jezelf opmaken als een echte pin up, we doorlopen de hele gezichtsopmaak van foundation tot finishing touch. Deze stijl is enorm populair voor retro fotoshoots en op het podium maar kan ook dagelijks gedragen worden in een light versie.

 

*Pimp your lingerie (glitter and glamour editie)

Als je van glitters houdt is deze workshop iets voor jou. We leren je hoe je van je eigen basissetje lingerie een kunstwerk maakt dat kan schitteren op een podium. Alle materialen (behalve je eigen lingerie) zijn inbegrepen.

 

*Pasties maken

Wie aan burlesque denkt denkt natuurlijk ook aan pasties. Ze hoeven echter zeker niet rond en met een kwastje aan te zijn. Al is je outfit nog zo geslaagd, zonder een bijpassend setje handgemaakte pasties is hij niet helemaal af. En wil je ze niet dragen op het podium? Ze staan ook leuk als minihoedje of in de kerstboom (maar niet doorvertellen he!)

*Maak kennis met de naaimachine

Wie interesse heeft in mode komt vroeg of laat wel een perfect kledingsstuk tegen dat pas helemaal af zou zijn als het net dat ietsje anders was. Volg een beginnersles naaien en maak kennis met de belangrijkste functies van de naaimachine. We overlopen een groot aantal basistechnieken zodat je thuis al een beetje aan de slag kan. Bovendien hoef je ook niet met lege handen naar huis: tijdens de les maken we een retro haarsjaaltje, een strikje of een speldenkussen.

 

DANSWORKSHOPS

*solocoaching

Onze eigen burlesque specialiste helpt je op weg om je (eerste) solo optreden voor te bereiden. Voor iedereen die zichzelf wil uitdagen of zelf de handen uit de mouwen wil steken.

(Inter)nationale artiest - To be announced

 

*basis burlesque

Leer enkele basistechnieken van een (Inter)nationale artiest - To be announced

 

Lessen januari en februari

THEMA BUMP AND GRIND

Duik in de klassieke jaren ’50 burlesque stijl en geef energie en attitude aan je dans met Bump and Grind. Maak kennis met de little Egypt en shake met alles wat je hebt!

bump

CREAWORKSHOPS

*Panel skirt and triangle bra

Leer hoe je de iconische Bump and Grind outfit zelf kan maken. Op maat en versierd hoe jij het wil.

 

*Isis wings

Deze accessoires zijn vooral gekend van het buikdansen maar zullen jou ook doen schitteren op het podium. Ze zien er imponerend uit, maar zijn best eenvoudig te maken.

DANSWORKSHOPS

*Bump and Grind

Leer de typische 1950′s burlesque bewegingen, die energie en attitude aan je dans geven. leer om te shimmyen met borsten en heupen.

(Inter)nationale artiest - To be announced

 

*Dansen met Isis wings

Leer dansen met Isis wings, van de basis tot een heuse butterfly.

(Inter)nationale artiest - To be announced

Lessen maart en april

THEMA SHOWGIRL

Duik in de glitter and glamour van het Hollywood van Marilyn Monroe met ons Showgirl thema. Voel je net zo elegant als deze prachtige dames van weleer.

Dollhouse_Sinners_Antwerpen_2016-1256

CREAWORKSHOPS

*Feather fans

Nee dit is geen grap, we leren jou om zelf je eigen feather fans te maken, het accessoire waar werkelijk elke burlesque danseres van droomt.

 

*Showgirl outfit

We maken onze eigen versie van de showgirl outfit: we versieren een volledig setje: bh, slip, handschoenen en maken zelf een boa bustle rok.

 

DANSWORKSHOPS

 

*Feather fan workshop - classic

Klassieke, elegante en verfijnde dansbewegingen met grote veren waaiers.

(Inter)nationale artiest - To be announced

 

*Feather fan workshop – neo burlesque

Wervelende veren, veel energie en attitude met de neo burlesque variant.

(Inter)nationale artiest - To be announced

Lessen mei en juni

THEMA GORELESQUE

Ontdek je duistere kant met onze gorelesque workshops. Verken de wereld waarin burlesque, horror en fetish elkaar ontmoeten.

 

CREAWORKSHOPS

*Cage lingerie

We maken zelf onze eigen cage lingerie of body harness, alle materialen zijn inbegrepen.

 

*Wikkel/striprokje

Niets trekt de aandacht meer dan een sneak peek, laat je publiek versteld staan met dit multifunctioneel rokje: gaat snel uit, voorziet een leuke sluier en is ook leuk om gewoon mee rond te lopen.

 

DANSWORKSHOPS

 

*fetish - zweep

Wil je sensueel en humoristisch leren dansen met een kleine handzweep? Op een strenge, dominante of schattige manier? Dat kan allemaal!

(Inter)nationale artiest - To be announced

basis

CREAWORKSHOPS

*Korset maken

Geen enkel kledingstuk schreeuwt burlesque meer dan een korset. Tijdens deze lessenreeks leren we een korset op maat maken met stalen baleinen. Enige ervaring achter de naaimachine is wel vereist.

 

*Strip refashions

Een andere optie om de perfecte outfit te vinden is een bestaand kledingstuk aanpassen zodat je het makkelijker (of eleganter) kan uittrekken. Wat dacht je van een stripbroek of een clap-off-kleedje. We bespreken samen hoe je het kledingstuk het beste kan aanpassen en leren enkele basistechnieken zoals het afwerken van randen en aanbrengen van velcro en drukknopen.

 

 

Lessen september, oktober en november

THEMA Basis Burlesque: planning zie hierboven.

 

Lessen januari en februari

THEMA STRIPTEASE

Dit thema kan uiteraard niet ontbreken, burlesque is heel vaak vooral tease, maar af en toe is een beetje strip toch ook wel leuk. Van kop tot teen (letterlijk dan) heb je een heel arsenaal aan kleding om uit te doen.

Planning seizoen 2018-2019

DANSWORKSHOPS

*lapdance

Leer om op een sensuele manier te dansen op iemands schoot. Op, rond, naast en onder de stoel kan je je sensualiteit vieren.

(Inter)nationale artiest - To be announced

 

*striptease

Voor dames (18+) die in contact willen komen met hun eigen sensualiteit, hun partner willen verrassen met een leuke strip-act of er gewoon zin in hebben. Leer sensueel en humoristisch strippen met eigen kledij, er wordt niet tot volledig naakt gegaan. Onze lingerie blijft aan.

(Inter)nationale artiest - To be announced

Lessen maart en april

THEMA CIRCUS

Burlesque bevat vaak veel humor en acrobatische toeren. Die vinden we ook allebei terug bij het circus: geen wonder want de twee zijn best nauw verwant.

 

circus

CREAWORKSHOPS

*Head dress

Leer je eigen extravagant en in het oog springend hoofddeksel maken.

 

*Neo make up

De populaire neo-burlesquesterren kiezen voor kleurrijke opvallende make-up, helemaal niet moeilijk als je weet hoe het moet.

 

*pimp your lingerie: franjes

Voel je net als een leeuwentemmer in je lingeriesetje dat je versiert met linten, parelkettingen of franjes. Verbazend veelzijdig te combineren met andere outfits.

 

DANSWORKSHOPS

* Hula hoop

Laat je Hula hoop zwieren rond je heupen, armen en benen.

(Inter)nationale artiest - To be announced

 

*Clownesque

Zin om extra theater en humor in je dansacts te kunnen verwerken? Leer de knepen van het vak.

(Inter)nationale artiest - To be announced

Lessen mei en juni

THEMA SHOWGIRL

zie hierboven.

 

Interesse gewekt? laat ons iets weten!

De workshop van je dromen net gemist? Interesse in een workshop die niet op ons programma staat? Laat ons iets weten, als er voldoende interesse is plannen we de workshop die jij wil gewoon in wanneer het jou past.