winkelwijs: stoffenwinkel of stoffenmarkt?

Om te kunnen naaien heb je natuurlijk de ideale stof nodig.  Bezoek je best een stoffenbeurs of een stoffenwinkel? Of toch liever online?

Stoffenwinkel of Stoffenbeurs of toch online?
De stoffenbeurs is een fantastische plek om stof te kopen: je vindt er een enorm aanbod van alle mogelijke stoffen en fournituren meestal voor een lagere prijs dan je ze in de stoffenwinkel kan kopen. Er is een mix van goedkope en duurdere stoffenkramen dus er is voor elk wat wils.

Een nadeel van de stoffenbeurs is wel dat het vaak enorm druk is en dat je vaak langer moet zoeken naar de ideale stof. Omdat er meer verschillende verkopers zijn hebben vele verkopers vaak hetzelfde bij of een kleiner aanbod.
De echte koopjes zijn vaak niet gelabeld en je weet dus niet altijd wat de samenstelling is (en wat de wasvoorschriften zijn) van de stof die je koopt. Het vraagt dus wel wat ervaring om de beste stoffen te herkennen en je kan maar zelden uitgebreid uitleg vragen aan de verkopers. Bovendien is de stoffenbeurs halfjaarlijks: je zal dus vooruit moeten plannen wat je gaat maken als je je stof her wil kopen.

Ook online kan je goedkope stof vinden, ze is altijd netjes gelabeld en je weet dus perfect wat de samenstelling van de stof is en dus hoe je het best voor de stof moet zorgen. Natuurlijk betaal je extra verzendkosten wat de prijs kan opdrijven en kan je niet van de ervaring van de verkopers profiteren. Een ander nadeel is dat je de stof niet kan voelen, dat zegt vaak veel meer over de kwaliteit en de eigenschappen van de stof dan je met woorden kan uitdrukken.

Als conclusie kunnen we dus stellen dat beide vormen van stof kopen hun voordeel hebben. De verkopers in de stoffenwinkel zijn vaak erg behulpzaam en door hun ervaring met naaien kunnen ze vaak zeggen of een stof geschikt gaat zijn voor het project dat je voor ogen hebt en zelfs hoe veel stof je ongeveer zal nodig hebben. De kans dat het resultaat een ramp is zal daardoor heel klein worden.

Daartegenover staat dat je op de stoffenbeurs erg goedkope stof kan vinden, wat je als beginner een veiliger gevoel geeft, als het resultaat een complete ramp is, heb je er niet veel geld aan uitgegeven en zijn er dus geen potten gebroken.

Tijd om te kiezen
Kies je voor de stoffenwinkel? typ even stoffenwinkel in in google maps en je vind meteen waar je terecht kan.

Als je zeker wil zijn dat je de volgende stoffenbeurs in de buurt niet mist volg dan zeker deze link. Tot dan! agenda stoffenspektakel

Of toch maar via internet? Zoek naar websites uit België of Nederland om de verzendkosten te beperken (.be of .nl) kijk zeker de verzendvoorwaarden na voor je begint te kiezen, zo bespaar je jezelf teleurstellingen.